Στρατόπεδο Μπέργκεν-Μπέλσεν

Bergen-Belsen Concentration Camp
Bergen Belsen Camp
Κάτω Σαξονία - Στρατόπεδο Μπέργκεν Μπέλσεν

Την άνοιξη του 1945, (Απρίλιος) οι Άγγλοι, επικεφαλής τμήματος των απελευθερωτικών συμμαχικών στρατευμάτων στο γερμανικό έδαφος της περιοχής της Κάτω Σαξονίας στη Βόρεια Γερμανία - ο θρυλικός "Μαύρος Ταύρος", αντίκρισαν ένα θέαμα που όμοιο του δεν είχαν ξαναδεί σε όλη τη διάρκεια του πολέμου:

Τεράστιοι ομαδικοί τάφοι σε τάφρους ορθογώνιους με σωρούς τα πτώματα των Εβραίων θυμάτων της αποτρόπαιης πράξης της εξόντωσης τους από τα SS. Πτώματα παραμορφωμένα, σκελετοί, το ένα επάνω στο άλλο σε επάλληλες στοίβες, που συνέθεταν ένα φρικιαστικό σκηνικό θανάτου.

Το στρατόπεδο Μπέργκεν Μπέλσεν ήταν ανοιχτό - μέσα από τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα του ομάδες επιζώντων με τις ριγωτές πυτζάμες - στολές τους, μ' ένα δειλό χαμόγελο να αχνοφέγγει στα χείλη τους στη θέα των Βρετανών στρατιωτών, άνθρωποι που είχαν γλυτώσει ως εκ θαύματος από τις φρικαλέες θηριωδίες στέκονταν στην ουρά για να ψεκασθούν  με DDT γεμάτοι πληγές από την αβιταμίνωση, τις στερήσεις, τις κακουχίες.

Το στρατόπεδο αυτό ζωντανή απόδειξη του σατανικού σχεδίου εξόντωσης, με τις χαμηλές παράγκες στέγασης κρατουμένων μελλοθανάτων, με τα απλωμένα ρούχα κουρέλια στα σύρματα που το περιέβαλαν, με τις θλιβερές σκιές των Εβραίων θυμάτων της θηριωδίας των Ναζί. Χιλιάδες τα πτώματα στους τάφρους, από εξοντωμένους από φρουρούς που σκοπό είχαν να εξωτερικεύσουν στα αθώα θύματα τους, τη σατανικότητα των ψυχών τους.

Το στρατόπεδο Μπέργκεν-Μπέλσεν, ανάμεσα στα υπόλοιπα των Άουσβιτς, Νταχάου, Ματχάουζεν, Τρεμπλίνκα, συγκέντρωσε μεν τα λιγότερα θύματα (1.000.000) από τα άλλα, αλλά οι σωροί των σκελετών βρέθηκαν στους τάφρους γιατί δεν είχε εγκατεστημένους φούρνους για την καύση τους! Ήταν η πρώτη ματιά μιας εμβρόντητης Ευρώπης μπροστά στο σκηνικό του φρικτού μακελειού πάνω στο έδαφος της Γερμανίας!

Το περιοδικό Life, δημοσιεύει 22 φωτογραφίες του φωτογράφου / δημοσιογράφου της εποχής, που ακολουθούσε την 11η μεραρχία, George Rodger, συγκλονισμένος από τις φρικαλεότητες και τις καταστροφές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό να αποθανατίσει με το φακό του όλα όσα οι στρατιώτες έβρισκαν μπροστά στην αποκάλυψη των καταστροφών που είχε επιφέρει η φρικαλεότητα του πολέμου. Από τις πιο γνωστές του φωτογραφίες είναι κι αυτές της Αφρικής, που προστίθενται στο σύνολο των φωτογραφιών - μαρτυριών του, που τον καθιέρωσαν σαν έναν από τους σπουδαιότερους φωτογράφους του 20ου Αιώνα.

Οι φωτογραφίες του από το στρατόπεδο Bergen-Belsen (Απρίλιος '45 - 68 χρόνια πριν), απόδειξη - μαρτυρία, της έσχατης θηριωδίας του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου από τους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ, που το περιοδικό  περιέγραψε στους αναγνώστες του του Απριλίου του 1945, σαν "Μια βαρβαρότητα που φθάνει στο έσχατο σημείο μιας τερατώδους ανθρώπινης μετάλλαξης".

Μετά από όλα τα ανωτέρω, κάποιοι "ιστορικοί" λένε πως Ολοκαύτωμα δεν υπήρχε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις