Σκιερή Συγκομιδή

Β. Εύβοια - Ιστιαία
Συγκομιδή Σύκων στην Εύβοια
Κτήμα με Συκιές την Άνοιξη
Λουλούδια του Αγρού Μαργαρίτες
Στις καταπράσινες πλαγιές των λόφων της Εύβοιας στην περιοχή που ονομάζεται Ιστιαία, δίπλα στην Ηπειρωτική Ελλάδα - εκεί όπου το εύφορο έδαφος και η δύναμη του ήλιου δίνουν όλο το χρόνο ζωή σε αρωματικά βότανα και άγρια λουλούδια - έδαφος όπου βασικά ευδοκιμούν οι ελιές και τα σύκα - προϊόντα που μαζί με τα καρύδια, τα ρόδια, τα αχλάδια, τα σταφύλια, τα αμύγδαλα αποτελούν βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής.
Στο κτήμα οι οπωρώνες καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους - μέθοδοι που σέβονται το έδαφος και τα δένδρα μένοντας πιστές στις παλιές συνταγές και μεθόδους.
  • Τα ξερά σύκα είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο εμπεριέχοντας τις βιταμίνες Α, Β1, Β2 και ως αποτέλεσμα επιδρούν θετικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενισχύουν τον μεταβολισμό, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών και διαβητικών διαταραχών, ενισχύουν τη λειτουργία του εντέρου, μειώνουν το ρίσκο της οστεοπόρωσης, ενδυναμώνουν την ενέργεια του οργανισμού.
  • Τα ρόδια μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακά επεισόδια, καρκίνου, μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, αποτρέπουν τη διάρροια, ελέγχουν το επίπεδο του βάρους, μάχονται κατά της γήρανσης των κυττάρων.
  • Τα καρύδια είναι κατ' εξοχήν πηγή φυσικών σαγχάρων (χωρίς βλαβερή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή τεύτλα) που προάγουν την ενέργεια και ρυθμίζουν το σάγχαρο στο αίμα.
Η φάρμα Νόρμαν έχει τις εγκαταστάεις της στην εύφορη αυτή περιοχή και δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων μεγάλης διατροφικής αξίας, με κύριο βάρος στις συκιές απ' όπου παράγονται τα περίφημα σύκα Ευβοίας - πρώτη ύλη για ξηρές συσκευασίες και ενεργειακές μπάρες.

Κείμενο, Φωτο Αρχική πηγή Norman Farm, Ιστιαία Ευβοίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες

Το Κοράκι

Μόνοι στο Παρίσι