Εκεί που ζει ο ήλιος

Ελληνικά Φρούτα
Where the sun lives... Που αλλού; στην Ελλάδα και μάλιστα στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου.
 

Η μαρμελάδα ήταν πολύ νόστιμη: πορτοκάλι με έντονο άρωμα καθώς άλειφα τις φέτες του ψωμιού με τις μικρές πορτοκαλιές λωρίδες με τις χρυσαφιές αποχρώσεις. Η εταιρεία που εμφιαλώνει τους καρπούς από τα οπωροφόρα δένδρα της περιοχής δραστηριοποιείται στην κωμόπολη Φαλάνη 5,5 χλμ. από τη Λάρισα. Εξάγει κονσέρβες φρούτων, μαρμελάδες, καθώς επίσης ελιές και λάδι.

Πορτοκάλια, βερίκοκα, ακτινίδια, αχλάδια συλλέγονται την εποχή της ωρίμανσης τους και μεταφέρονται στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Η εταιρεία είναι γερμανικών συμφερόντων ονομάζεται ΕΛΒΑΚ SA και είναι από τις εξέχουσες στον κλάδο των κονσερβοποιημένων φρούτων στην Ελλάδα με υψηλό μέγεθος εξαγωγών στην Ευρώπη. Καλύπτει δε όλο το φάσμα της παραγωγής ήτοι από τη σπορά και τη συγκομιδή, στην επεξεργασία, τη συσκευασία και κατόπιν στην εγχώρια και διεθνή κατανάλωση.

Προφανώς έχει αγοράσει στρέμματα γης με καλλιέργειες στις οποίες εργάζονται κάτοικοι της γύρω περιοχής για τη συγκομιδή των φρούτων. Επίσης προφανώς θα αγοράζει από τους ντόπιους κτηματίες και καλλιεργητές την εποχιακή τους συγκομιδή. Ποιος είπε πως οι Γερμανοί περιμένουν να φθηνήνουν τα μεροκάματα. Είναι ήδη εδώ!

super-market: Σκλαβενίτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις